Omeleta šampiónov



Potrebujeme ( 2 osoby)
- 4 vajcia
- 30 g syru feta
- 30 g šampiňónov
- 30 g čerstvého (mrazeného) špenátu
- 1 PL olivového oleja
- 10 g masla
- morská soľ
- čierne korenie
Extra:
- 30 g welness proteínu
- ¼ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2ks vodového pečiva (toastované)
- 1 ks pita chleba
Postup:
1. Vajcia vymiešame s morskou soľou. Množstvo soli prispôsobíme typu syra, ktorý používame, vzhľadom na to, že feta je väčšinou dosť slaná.
2. Šampiňóny nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky, špenát potrháme na drobnejšie listy, podľa chuti pripravíme nadrobno posekanú cibuľu a cesnak. Syr rozdrobíme ako tvaroh.
3. Na panvici na strednom plameni rozohrejem olej s maslom, na ktorom opražíme cibuľku, huby a špenát presne v tomto poradí.
4. Pridáme rozšľahané vajcia, ktoré pomaly necháme tuhnúť v štýle omelety. Dávame však pozor, aby nám úplne nevyschli a pridáme rozdrobený syr feta.
4. Pridáme rozšľahané vajcia, ktoré pomaly necháme tuhnúť v štýle omelety. Dávame však pozor, aby nám úplne nevyschli a pridáme rozdrobený syr feta.
5. Omeletu preložíme na polovicu, pričom sledujeme, aby sme zachovali vláčny stred.
6. Servírujeme ozdobené čerstvým petržlenom a opečeným kúskom pečiva.
Prajeme dobrú chuť :)